Kom videre i livet med friske farver

En ny start i livet kalder på friske vægge

Her i livet kommer man en gang imellem til en korsvej, til et tidspunkt og en milepæl, som gør det klart, at man går ind i et nyt kapitel. Der er en følelse at man efterlader sit gamle jeg, og går ind i en ny, og forhåbentligt forfriskende tid. Det er meget individuelt hvornår dette sker, men det kan eksempelvis være når man flytter hjemmefra, eller første gang man flytter sammen med sin kæreste. Det kan være når man får det første barn, eller flytter til større bolig på grund af at man har fået et barn. Det kan være fordi man har fået sit drømmejob, eller fordi man har mistet det. Det kan være fordi ens kæreste har slået op med en, eller at man selv har taget initiativ til et brud, efter lang tids kamp og manglende kærlighed. Disse og mange andre ting i livet kan gøre, at man går ind i noget nyt. Disse skift er på sin vis meget fysiske, men egentlig mest mentale. For det er følelsen af dem, der kalder på ideen om noget nyt. Ofte er det dog rigtig rart at tilføje en handling til følelsen, noget der markerer at man går ind i den nye tid med oprejst pande.

Nyt hår og nye vægge

En af de mest almindelige ting at gøre i en sådan situation, det er at få klippet eller farvet håret. Det er som om man rigtig fint markerer den nye start med nyt hår, som gør at man kan redefinere sig selv. Det kan anbefales, men i denne lille tekst vil jeg også gerne anbefale, at redefinere dit hjem. Og den bedste, mest rene og forfriskende måde at gøre dette, det er ved at få malet væggene. På den måde får du alle møblerne flyttet, alt nips bliver pakket væk, og du kan virkelig starte forfra. Om du vælger en almindelig hvid eller en mere modig farve, det er helt op til dig. Uanset hvad du går så vil det virke som en udrensning af huset, som vil gøre det meget nemmere for dig at tage frisk stilling til din indretning, dine sager og din livsstil simpelthen hen.

Få det gjort ordentligt

Jeg vil dog ikke anbefale at du selv går i byggemarked og køber maling, at du selv maler. Det kan blive rigtig surt, og ende ud med et middelmådigt eller værre resultat. Det er ikke nemt at male, og det tager lang tid, så det er ikke vejen til en frisk start. Find hellere en professionel maler, som i et snuptag kan sikre et smukt resultat. Det er ikke så dyrt som mange tror, og det er under alle omstændigheder penge godt givet ud. Den rette maling og den rette maleteknik er virkelig det værd, og så kan du bare bruge din energi på at finde fodfæste i dit nye liv, som det vitterligt er, når man vender siden til et nyt og spændende kapitel i livet. 

En tur til Sydhimmerland

Sydhimmerland er et fantastisk sted – fyldt med smuk natur og søde mennesker. Gennem tiderne har adskillige kunstnere og forfattere skildret egnen.

Mest kendt er dog nobelprisvinderen Johannes V. Jensen med sine Himmerlandshistorier fra 1910. Bogen blev kendt for sine hjemstavnsskildringer og var blandt andet én af grundene til, han vandt en Nobelpris. Himmerland optræder også i den historiske roman Kongens Fald fra 1901.

Men hvad er det ved Himmerland, der tiltrækker kunstnere og turister? Det er blandt andet den lange historie, der er at finde i området. Hundredvis af høje pryder landskabet. Høje fra bronzealderen, hvor datidens helte ligger begravet med deres smykker og våben.

En tur til Sydhimmerland kan anbefales! Det er en hyggelig tur, hvor hele familien kan være med.

Gå på opdagelse uden at stresse over mad

En af de primære grunde til, at Sydhimmerland er så kendt, er på grund af den flotte natur. Landskabet er i høj grad præget af istidens store gletsjere, der har formet Sydhimmerlands bakker og ådale.

Så tag familien med ud i naturen og gå på opdagelse i istidens landskab. En god og hyggelig idé kunne være at tage madkasser med. Man kunne smøre noget selv eller købe en madkasse til turen – se de billigste madkasser nu

Med en madkasse kan I udelukkende fokusere på at hygge jer – uden at stresse over aftensmaden. Flere og flere danskere vælger at købe madkasser simpelthen for at spare tid. Dette giver især god mening, hvis I skal på tur til Sydhimmerland. Hvem gider at stresse over mad og indkøb, når man er på tur?

Heldigvis har den trend affødt en masse muligheder inden for køb af madkasser. Der er både madkasser med frugt og grønt og madkasser med kød. Der er simpelthen noget til enhver smag.

Underholdning og hygge

Med familien på tur skal der også være tid til underholdning og hygge. Det kan være, de yngste gerne vil have deres computere med, så de kan være online. Det kan være de er vant til at lynhurtigt internet – se blandt andet en oversigt over fibernetudbydere.

Fibernet er det nyeste indenfor internetforbindelser. Over hele Danmark nedlægges fiberkabler, så danskerne kan få det hurtigste internet. Blandt andet også i Sydhimmerland. Fibernet er den mest moderne løsning på internetområdet – og det uden at være meget dyrere end andet slags internet.

Det fantastiske ved fibernet er, at kablerne, modsat normale kabler, er lyslederkabler. De er lavet af glas eller klart plastik og sender data som lys. Dette gør, at kablerne kan sende information meget hurtigere end traditionelle kabler.

Men det er ikke kun internettet som fibernet kan gøre hurtigere og mere effektivt. Det er også bredbåndsfjernsyn. Med fibernet får du en forbedret TV-forbindelse, der sikrer, at du aldrig går glip af dit yndlingsprogram pga. tekniske fejl.

Så prøv at overveje om fibernet måske var noget for dig og din familie. Lynhurtigt internet sætter unge mennesker mere og mere pris på, da underholdning primært er online. Men også ældre mennesker benytter sig mere og mere af f.eks. streamingservices.

En ny garagen er en god investering

Garagen er undervurderet som investering

Boligejere i hele landet overvejer ofte om de kan gøre noget for at hæve værdien af deres ejendom på en måde, som opleves som en umiddelbar bonus, men som også kan betragtes som en reel investering. Der er naturligvis rigtig mange forskellige muligheder, lige fra installering af et nyt køkken, nyt badeværelse, en moderne træhytte i haven eller et nyt tag. Men her vil jeg sætte fokus på en ofte glemt men meget synlig bygning, nemlig garagen. Garagen er et sted mange tænker er undværlig, eller de tænker slet ikke på den. Det er en stor fejl, da garagen for sin pris tilbyder mange gode fordele.

Garagen er noget man husker

Uanset om I står foran et snarligt hussalg, eller regner med at beholde huset i mange år endnu, så er monteringen af en ny garage i træ en tilføjelse som virkeligt står frem. Det er alene på grund af sin størrelse en udvidelse af huset, som imponerer og som gør, at gæster, venner og familie, eller potentielle købere, husker jeres hus, og bliver efterladt med en følelse af luksus. Garagen, den nye og smukke garage, er nemlig at betragte som et luksusobjekt. Det er nærmest et smykke på huset, fordi man som sådan ikke har brug for den. Bilen kan godt stå på gaden, men men hvis man har overskuddet til at beskytte den i en garage, så betyder det at man har råd til at træffe luksusvalg. Det er der intet negativt i, det er netop et stort plus, især når man tager en ny garages lave pris i betragtning.

Har du pladsen, så slå til

Hvis du har pladsen til en ny garage, så er det bare om at få den købt. Så enkelt kan det siges, for selve prisen på en ny færdigbygget garage i træ er ganske overkommelig. Det der bremser de fleste er selve pladsen hvorpå garagen skal placeres. Hvis dette ikke er en hindring for jer, så er det er simpelt regnestykke. Garagen åbner mange muligheder, foruden at den beskytter jeres bil og cykler, så kan den også udnyttes til alskens form for opbevaring, hvilket vil lette trykket på jeres opbevaring inde i huset. Det kan betyde at der lige pludselig er plads til at få konens symaskine frem at stå permanent, eller at mandens gamle DVD-samling frem i lyset.

Stil og design

Der er med andre ord utroligt mange gode grunde til at vælge garagen, når der skal investeres i en opgradering af jeres ejendom. Det er også værd at huske, at de moderne garager i træ man finder på markedet, de er designet i smuk skandinavisk og minimalistisk design, som kun kan forbedre det overordnede look af jeres matrikel. Træ som materiale er tidløst og holdbart, og det samme er de linjer vi kender fra de norske og svenske traditioner for træarbejde. Derfor er det en investering der på flere måder er holdbare i mange årtier frem, og det er jo netop noget af det vigtigste ved en investering.

Madglad? Sådan skaber du et moderne madunivers

Har du gode madlavningsevner, og elsker du at dele dine opskrifter med andre? Så skal du prøve at skabe dit eget madunivers, hvor du skaber inspiration og madglæde hos andre. Det er nemt at komme i gang, og med din egen platform kan du helt selv bestemme stilen og indholdet.

Et personligt og unikt udtryk

Når du skal starte et madunivers op fra starten, er det vigtigt, at du undersøger andre madblogs. Find inspiration og noter det, du godt kan lide og det, du knap så godt kan lide. Tænk over valg af farver, en klar rød tråd og hvilke køkkener, du vil søge inspiration fra.

Du skal selvfølgelig ikke bare vælge en anden madskribent og så kopiere det. I stedet skal du lade dig inspirere til at finde frem til din egen stil. Hvad er det, der gør din madlavning unik? Du har helt sikkert nogle bestemte retter, som dine gæster elsker dig for. Fokuser på det og dan dig dit grundlag.

Hvis du fx vælger det italienske køkken som dit hovedfokus, skal du sørge for, at du har helt styr på grundstenene i det italienske køkken. Du skal have det rette udstyr og gerne flere forskellige modeller. Skal du lave pizza, kan du anskaffe dig en pizzaovn eller en pizzasten til grill. Du kan fx anskaffe en pizzasten til weber q3200, som sørger for at dine pizzaer bliver sprøde og tilberedt som man gør det i Italien.  

Opbyg dit univers online

I dag kræver det ikke meget at opbygge et spændende univers online. Du skal selvfølgelig bruge en nyere computer og et godt kamera. En ting, du bestemt ikke må glemme, er at have helt tjek på din datadækning. For at få den optimale internetforbindelse kan du undersøge, om du kan få 5g hastighed. Tjek selv om det kan lade sig gøre, så du aldrig skal være bange for, om din forbindelse er stærk nok til dit projekt.

En god internetforbindelse kan være altafgørende, når du skal poste og vedligeholde dit madunivers. Du skal gerne helst have både hjemmeside med blog og sociale medier. Så mange som muligt. Du skal selvfølgelig også kunne være over det, og kunne skabe indhold nok til alle kanaler.

Det er også en smart ide at holde kontakten med dine følgere ved lige. Start gerne dialoger og få svaret tilbage på kommentarer og spørgsmål med kort svartid. Det vil skabe loyale følgere. Lige i starten kan det være svært at skaffe følgere. Her skal du være god til at dele budskabet med venner og familie, så de kan videredele dit univers i deres netværk. Sørger du for at have spændende og inspirerende indhold, kan du hurtigt opbygge en stor gruppe følgere.     

Del din madglæde med verden og få positiv respons og god energi sendt retur. Alle elsker inspirerende madlavning, og hvis dit univers bliver personligt og troværdigt, vil du helt sikkert snart kunne hjælpe en masse mennesker med at finde på retter og få fornyet madglæde.

Spar mange penge på at justere dine faste udgifter

Der er mange penge at spare for dig, hvis du ser dine faste udgifter efter og justerer efter behov. Det hele handler ikke kun om prisen, men også hvordan du f.eks. er dækket ind via din a-kasse, hvis du skulle være så uheldig at miste dit job.

Helt uvæsentligt er det heller ikke, hvordan du bliver hjulpet hvis du pludselig går i stå med bilen og har brug for autohjælp. A-kasse priser, priser på autohjælp, forsikringspriser og abonnementspriser er alt sammen noget, som kan koste dig dyrt, hvis du ikke får tjekket om du er bedst dækket ind til prisen.

Hvor godt er du dækket ind via din a-kasse, og hvad koster det dig?

Akasse pris er ikke det eneste du skal søge efter, når du ser efter en god a-kasse, som dækker dig godt ind. Men a-kasse prisen er ikke uvæsentligt. Der kan være mange penge at spare ved at vælge den a-kasse, som er billigst ud fra de behov for dækning, du har i tilfælde af at skaden sker. Uanset vil det ikke være stedet at spare helt på udgiften for dig.

Det billigste ville selvfølgelig være helt at undlade at betale til en a-kasse. Det er ofte bare en rigtig dårlig idé, for i tilfælde af at skaden sker, så har du ingen sikring. Der vil du stå helt uden indtjening. Men se efter prisen, for der kan være mange penge at spare på din a-kasse.

Har du den rigtige autohjælp for dig?

Der kan også være mange penge at spare ved at se efter hvilken autohjælp, du skal have, eller om du skal have en anden, end den du har. Du kan se autohjælp priser her.

Sørg for at tjekke efter, hvordan du er dækket ind i tilfælde af, at bilen går i stå. Nogle udbydere af autohjælp vil f.eks. kræve et kontant beløb, hvis de skal afhente bilen osv.

Noget helt andet er, at der findes biler, som tilbyder gratis autohjælp på bilen de første par år af bilens levetid. Det kan derfor være relevant for dig lige at tjekke, om du har gratis autohjælp via din bil.

Forskellige abonnementer og mange forskellige priser

Der findes så mange forskellige abonnementer på TV, internet og mobil. Det er en hel jungle at finde ud af, hvilke abonnementer, som dækker dig ind bedst. Noget af det du med fordel kan overveje, er hvad dit egentlige behov er.

Hvis du f.eks. streamer rigtigt meget via streamingtjenester, så kan du overveje, om du overhovedet har brug for tv-abonnement. Det kan betale sig for nogen, fordi streamingtjenerne har taget over. Via streamingtjenester som DR-tv og TV2 Play kan du også streame live tv, hvis det giver mening en dag. Så kan du købe dig et Chromecast eller andre former for casting systemer, så du kan se fjernsyn på fjernsynet men via din telefon.

Der er mange muligheder og online søgninger gør det muligt for dig at sammenligne priser på de forskellige udbydere for TV, internet og mobil.

Tag på bilferie i Danmark

Vi danskere elsker at holde ferie, men som oftest er ferie synonymt med en flugt fra det danske sommervejr til sydens sol. Det behøver dog ikke at være tilfældet. Der er nemlig også masser af gode feriemuligheder i lille Danmark, der, uafhængigt af vejret, kan tage kegler hjem for alle aldre.

Mange fordele

Fordelen ved at holde ferie i Danmark er nemlig ikke kun, at det er billigt nemt og tæt på. Det kan også give børn som voksne en helt ny forståelse for det lande, vi bor i. Selvom du har brugt størstedelen af dit liv her i landet, har du med garanti ikke set mere end en brøkdel af de spektakulære udsigter, historiske monumenter eller fascinerende fænomener, der kan findes her i Danmark. Hvad end du har lyst til at opleve en fornyet gløde ved dit fædreland eller lære dine børn lidt om deres nationalhistorie, er en ferie i Danmark altså en oplagt mulighed.

Endnu en fordel ved at holde ferie i Danmark, er den sikkerhed og tryghed, det er associeret med. Hvis du for det meste har holdt ferie i udlandet, er du måske slet ikke klar over det, men det er altså en stor lettelse at kunne snakke flydende med alle man kommer forbi, læse skiltene, og vide at man ikke bliver snydt.

Husk forberedelse

Dermed ikke sagt, at der ikke også er ulemper ved en hyggelig ferie i fædrelandet. Det er for eksempel uomtvisteligt, at der, på trods af Danmarks størrelse, godt kan være langt mellem de spændende attraktioner. Derfor er bilferien den optimale ferieform, hvis man gerne vil opleve alle dele af landet. På den måde kan man både opleve smuk natur, spændende historie og hektisk byliv.

Har man tænkt sig at tage på bilferie, selv bare i lille Danmark, kan det dog også være en god ide at være så forberedt som overhovedet muligt. Det gør sig naturligvis gældende for de attraktioner man gerne vil forbi, hvor man bør tage hensyn til både familiens yngste og ældste. Lige så relevant er det dog at være forberedt, når det kommer til sikkerhed på vejene. Der er ikke noget værre end at se sin bilferie forpurret grundet brok med motoren eller for få skiftedæk. Har I det ikke allerede, kan I altså med fordel tilmelde jer autohjælp. Så er I sikre på at kunne komme hurtigt videre på jeres ferie, lige meget hvilke udfordringer I måtte møde på de danske landeveje.

Udfordringer på vejen

En anden udfordring, som mange desværre også møder, ikke mindst på bilferie, hvor man får tilbagelagt mange kilometer, er et forlagt kørekort. Når man drager fra interessante museer til smukke naturudsigter, er det alt for nemt at glemme sit kørekort. Dermed ser vi dog endnu en gang en af de mange fordele ved at holde ferie herhjemme. Det er nemlig ganske nemt at henvende sig i den nærmeste borgerservice og få sig et midlertidigt kørekort. Oplever du dog, at dette er et problem der plager dig oftere end nødvendigt, kan du med fordel også dragenytte af, at vi netop har fået indført det digitale kørekort her til lands. Så kan du komme sikkert og nemt omkring i fædrelandet.

Sådan kommer du godt afsted til Sri Lanka

Der er mange, der hvert år hungrer efter at komme ud i verden – og det med god grund. Den har nemlig masser af spændende oplevelser at byde på og ting, som vi kan lade os betage af. 

Sri Lanka har noget at byde på for enhver

Og efterhånden er der mange, der har fået øjnene op for de mange spændende ting, der gør sig gældende med en rejse til Sri Lanka. Her er der nemlig for det første tale om et land og en kultur, der ligger langt fra det, som vi kender til, og det betyder, at vi for alvor får et afbræk fra trivialiteter, som vi er vant til.

Det er landet fyldt med muligheder

Det er for eksempel noget, der gør sig gældende, når det kommer til både det historiske og det kulturelle, idet der er en lang række seværdigheder og attraktioner, du her kan lade dig betage ved.

Men der er også en natur med syn, som du ikke kan møde andre steder, hvorfor du kan føle den ro og den afslapning, som netop denne giver – og i kraftig modsætning hertil finder du også det pulserende byliv med masser af muligheder for cafeer, restauranter, shopping og sociale fællesskaber. Derfor kan du få præcis den oplevelse, du søger.

Orienter dig online før du rejser

Det kan dog synes som værende en stor mundfuld at planlægge en sådan rejse – især når du gerne vil sikre, at der ikke er noget, som du går glip af. Derfor kan det være en fordel at tage et kig online for eksempel på denne side.

Her kan du nemlig lade dig orientere dig om alle de ting, der har at gøre med Sri Lanka, og det betyder, at du giver dig selv de bedste forudsætninger for at komme godt afsted til Sri Lanka.

Sådan får du råd til julen

Julen er en dejlig tid, hvor man kan hænge ud sammen med sine venner og familie. Det er dog også en lidt dyr tid for langt de fleste danskere.

I denne artikel kan du få nogle gode ideer til, hvordan du kan få råd til en ordentlig jul i år. Læs med her hvis det har interesse på dig og du er træt af at skulle gå og vende hver en mønt, når det bliver jul.

Spar op i sommerferien

Det er en rigtig god ide at gå i gang med at spare op til julen så tidligt som overhovedet muligt. Hvor mange penge det er, du skal lægge til side, kommer naturligvis meget an på, hvor mange penge du har at gøre godt med i måneden.

Hvis du har mange penge til rådighed, behøver du formentlig ikke at starte så tidligt igen. Omvendt kan det også sagtens være, at julen altid er en meget hård økonomisk tid. Fordi du simpelthen ikke har så mange penge at gøre godt med. I så fald er det en god ide at starte så tidligt som overhovedet muligt.

Langt de fleste danske familier vælger for eksempel at starte allerede i sommerferien. Nogle starter endda før det, som for eksempel lige efter at julen fra forrige år er endt.

Jo tidligere du starter med din opsparing, jo færre penge behøver du også at lægge til side i måneden. Pengene vil akkumulere over tid og når julen står for døren, vil du få råd til det, som du gerne vil købe.

Lån pengene

Nogle gange har vi ikke mulighed for at lægge en masse penge til side. I så fald er det nødvendigt at vi i stedet låner os til pengene. Det kan du gøre gennem din bank, men du kan i dag også gøre det på nettet gennem diverse låneudbydere.

Du kan låne penge på ethvert tidspunkt. Lån penge i weekenden hvis du har brug for at benytte dig af et godt tilbud nede i supermarkedet, hvor de sælger billige ænder for tiden.

Alt efter hvor mange penge det er du har brug for, kan du også få pengene meget hurtigt. Hvis det for eksempel kun drejer som et par hundrede kroner her og dér, kan du ofte få pengene indenfor et par timer gennem et sms-lån.

Benyt tilbuddene når de er der

Det er samtidig også en god ide at holde et vågent øje og benytte tilbuddene, når de er der. Hvis du for eksempel gerne vil have fat i nogle klarborg nisser 2020, så er det vigtigt, at du holder godt øje med, hvornår butikkerne sætter priserne ned på disse.

Du kan ofte spare en hel del penge ved simpelthen at holde lidt ekstra meget øje og benytte tilbuddene, når du opdager dem. Dette gælder både, når du vil købe nyt julepynt, men også hvis du gerne vil købe julemad.

Det billigste tidspunkt at købe juleting på er efter julen er ovre. Så måske du allerede skal planlægge næste jul, efter den kommende lige er overstået?

Få råd til kulturelle oplevelser

Vil du gerne have råd til lidt mere i hverdagen? Der findes heldigvis løsninger, hvis du i en periode føler, at du ikke har nok penge på lommen.
Det samme gælder, hvis du pludseligt har fået en regning. Det er regninger som tandlægeregningen, skade på bilen eller en oversvømmelse i kælderen, som forsikringen ikke dækker, der kan være utrolig uforudsete og på ingen måde forventelige.

Det er derfor meget smart, når vi har muligheden for at tage et privatlån eller et lån uden lønseddel eller dokumentation, idet vi kan anskaffe pengene hurtigere end normalt. Dog er der nogle forholdsregler, som du skal være opmærksom på.

Hvad er et privatlån, og hvad er bedst for mig?

Først og fremmest skal du vide, hvad et privatlån er. Et privatlån er nemlig, som navnet hentyder, et lån til private. Private lån betyder derfor, at pengene skal bruges til privat forbrug og ikke erhvervsmæssige ærinder og henseender.

Når du tager et privatlån online, så skal du også vide, at det ikke er helt gratis, da du skal betale for lånet hver måned, som er et beløb, der bliver beregnet ud fra din situation. Der er både renter, stiftelsesgebyr og administrationsgebyr, der skal betales.

Renter bliver beregnet ud fra din kredit, og det er derfor også en god ide at sammenligne forskellige lån hos flere låneudbydere, så du kan få et billigt privatlån. Renterne bliver endvidere højere jo mindre kredit, du har.

Hvordan kan jeg låne penge uden en lønseddel?

Det er som sagt vigtigt at låne dine penge med omtanke, og det gør du netop ved at sammenligne forskellige låneudbyderes lån. Du får her den bedste løsning til din uforudsete regning og til din økonomi, så du kan låne penge med omtanke,

Når du låner penge hos bankerne, er det som oftest kutyme at skulle indberette dokumentation for lånet. Denne dokumentation er i form af en lønseddel og årsopgørelser, som gør, at der bliver tjekket om lånet kan tilbagebetales.

Hvis du låner dine penge online, kan du netop få et lån uden lønseddel, idet der kun er behov for ID-dokumentation. Det er for at sikre din identitet, og at dine oplysninger bliver behandlet korrekt, så du altid føler dig sikker i dine beslutninger og i låneprocessen.

Planlæg og hold overblik

Et lån, der skal dække uforudsete regninger, er noget du har behov for lige nu og her, men det er på den anden side også en rigtig god ide at have et overblik over dine udgifter i forhold til lånet, og det tager ikke mange minutter.

Hvis du lægger et budget, så skaber du både fordele for dig selv og din økonomi samt låneudbyderne. Du starter med at udfylde et budgetskema med dine indtægter og udgifter, heraf er lånet en del af udgifterne pga. renterne.

Herfra kan du beregne, hvor mange penge du har til rådighed efter, at du har betalt alle udgifter. Dette er noget, der ser utrolig godt ud for låneudbyderne, og så har du også et klart overblik over din økonomi, så du får mere ro og overskuelighed.