Flere uoriginale MacBook opladere overholder ikke den Europæiske standard

blogging-336375_1920Ved at købe uoriginalt kan du ofte spare en masse med penge. Dog vil i mange tilfælde anbefale at købe originalt. Et godt eksempel er at mange Apple ejere vælger at købe uoriginale med MacBook opladere, hvilket kan være til fare for dem selv og deres omgivelser. ¹Flere undersøgende artikler viser nemlig at mange uoriginale MacBook opladere ikke overholder basale europæiske standarder, som ²CE ordningen, som er med til at beskytte forbrugeren imod farlige elektroniske produkter. Så spørgsmålet er om den enorme besparelse du kan opnå ved at købe ³en uoriginal oplader til MacBook er “det værd”.

Så hvor køber man egentlig en original MacBook oplader

Apple har en meget kontrolleret distribution af deres produkter, hvilket betyder at priserne på originalt Apple tilbehør altid koster det samme eller mere.

Desværre betyder dette også, at der findes mange falske Apple produkter. Du kan på eBay og Amazon finder mange eksempler på falske Apple MacBook opladere, som faktisk blot er et farligt billigt kopi produkt med et Apple logo indgraveret. Derfor kan jeg anbefale kun at købe din Apple MacBook opladere fra en officiel reseller som Humac eller decideret købe igennem Apple´s egen hjemmeside.

Prisforskellen på uoriginale MacBook opladere og originale er enorm. På Opladershoppen.dk kan du for eksempel købe en uoriginal oplader til MacBook for 249 DKK, imens en original Apple MacBook oplader koster mere end det dobbelte. Spørgsmålet er så om kvalitetsforskellen kan godtgøre prisforskellen. Dette vil jeg mene at den kan, og jeg vil til hver en tid vælge en ægte Apple oplader fremfor en uoriginal. Lad os bare antage at den uoriginale kan virke i et års tid, og den originale kan virke i mere end 2 år. Dette synes jeg er en meget realistisk anskuelse.

Kilder:

¹http://www.macrumors.com/2016/03/21/macbook-charger-teardown-counterfeit-dangers/

²https://ec.europa.eu/growth/single-market/ce-marking_en

³https://opladershoppen.dk/baerbar-oplader/mac-oplader.html

 

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>